• Camembert

Symbol: SD4

Camembert

Waga od 180g do 200g
13.90
szt. Do przechowalni
Ilość w opakowaniu 1 szt.
Wysyłka w ciągu zgodnie i informacjami o dostawach
Cena przesyłki Brak
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 883978448

Zostaw telefon

Camembert - Ser dojrzewający

Ser pleśniowy Camembert - pochodzi z Normandii i to właśnie tam, w roku 1791, opracowana została jego dokładna receptura. Wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka krowiego, przy udziale pleśni Penicillium camemberti. Powstała masa formowana jest w małe krążki, które są pakowane i gotowe do sprzedaży. Co ciekawe, Camembert powinien być jadany zawsze świeży, tj. maksimum tydzień od daty jego produkcji. Właśnie wtedy jego walory smakowe są najlepsze.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie